Kontakt: ukk@mska.net

Politika varovanja osebnih podatkov Univerzitetnega karate kluba, Ljubljana

Univerzitetni karate klub spoštuje vašo pravico do zasebnosti in varstva vaših osebnih podatkov. V ta namen smo oblikovali klubskopolitiko varovanja osebnih podatkov in ukrepe, s pomočjo katerih zagotavljamo, da so vaši osebni podatki zbrani, obdelovani in varovani skladno z veljavno zakonodajo.

1. KATERE OSEBNE PODATKE POTREBUJEMOIN KAKO JIH PRIDOBIMO?

Osnovne identifikacijske ter kontaktne podatke
Osebne podatke članov (aktivnih in neaktivnih)ter podpornikovkluba, kot so polnoime in priimek, spol, datum rojstva, kraj prebivališča, telefonske številke in/ali elektronski naslovi, potrebujemo,

  • za identifikacijo članstva
  • za pošiljanjeklubskihsporočil
  • za monitoring aktivnosti članov

Te podatkenam posredujete ob vpisu v klub ali ko postanete podpornikkluba.

Pozor!

Osebe pod 18 let lahko posredujejo svoje osebne podatke samo s privolitvijo staršev ali skrbnikov.

2. KDO JE ODGOVOREN ZA UPRAVLJANJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Upravljavec vaših osebnih podatkov je:

Univerzitetni karate klub
Cesta na bokalce 4A
1000 Ljubljana

ukk@mska.net

v nadaljevanju klub.

3. KDO LAHKO UPORABLJA VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali klubu, uporabljajo vodja in trenerji kluba za pripravo, organizacijo in izvedbo treningov, tekmovanj in drugih dogodkov v klubu. Na širši karate sceni pa tudi organizatorji in vodje karate seminarjev, tekmovanj in drugih športnih dogodkov, na katerih sodelujejo člani našega kluba.

4. UPORABA IN SHRANJEVANJE OSEBNIH PODATKOV ČLANOV KLUBA

Mednarodni trenažni certifikat ITC
Po uspešno opravljenjem sprejemnem testiranju prejmejo novi člani kluba mednarodni trenažni certifikat, ITC, veljaven v mreži klubov Mednarodnega združenja za moderni športni karate s sedežem v Luxemburgu, MSKAI, katerega trenažni sistem Emeskai uporabljamo tudi v našem klubu. Ta certifikat je klubska in mednarodna izkaznica za dostop na vse prireditve Emeskai klubov ali na prireditve, na katerih Emeskai klubi sodelujejo. ITC vsebuje osebne podatke, posredovane klubu ob vpisu, dodatno pa tudi sliko (EU format za potni list) ter podpis člana kluba.

Uporaba ITC
Na osnovi osebnih podatkov v ITC

  • se člani kluba identificirajo na treningih in tekmovanjih ter drugih klubskih in izvenklubskih dogodkih
  • so člani kluba razporejeni po spolu, starosti in stopnji usposobljenosti v ustrezne trenažne ali/in tekmovalne kategorije v klubu ali izven njega
  • vpisujejo licencirani Emeskai instruktorji datume izpitov in dosežene stopnje usposobljenosti v karate športu.

Centralni trenažni register
Vsi podatki iz ITC so vneseni tudi v centralni trenažni register športne mreže MSKAI. Dostop do njih imajo le centralni registrator ter mentorji in vodje Emeskai klubov. Shranjujejo in obdelujejo se zgolj za spremljanje strokovnega usposabljanja in napredovanj članov Emeskai klubov – kot prikazovalci, tekmovalci, sodniki in trenerji – ter beleženje njihove udeležbe in uspehov na tekmovanjih.

5. KLUBSKE OBJAVE NA DRUŽBENIH OMREŽJIH

Za tekoče informiranje naših članov in podpornikov ter kot PR za pridobivanje novihuporabljamo tudi družbena omrežja, kot npr. Internet, Facebook, Instagram itd., kjer lahko uporabimo tudi podatke o strokovnih in tekmovalnih uspehih naših članov. Prav tako je možna objava foto in video posnetkov s treningov in tekmovanj ali z drugih dogodkov, na katerih so prikazane aktivnosti in uspehi naših članov, ki so privolili v takšno objavo.

V okviru piškotkov tretjih oseb ponujamo še razširjenouporabniško izkušnjo, to je deljenje vsebin skozi različna družbena omrežja, kot tudi prilagajanje ponudbe glede na vaše želje in potrebe, ki izhajajo iz vašega predhodnega brskanja po spletu.

6. ZUNANJE VSEBINE

Naša internetna stran vsebuje povezave do internetnih strani drugih ponudnikov. Po izboru (kliku) katerekoli od tovrstnih povezav nimamo več vpliva na obdelavo osebnih podatkov, ki se s klikom na povezavo prenesejo na tretje osebe (kot napr. IP-naslovi ali URL, na kateri se nahaja izbrana povezava), saj delovanja tretjih oseb nimamo pod nadzorom. Za obdelavo osebnih podatkov prenesenih na tretje osebe ne moremo prevzemati odgovornosti.

7.    AVTORSKE PRAVICE

Za vse na tej internetni strani objavljene vsebine in prispevke v slikovni ali tekstualni obliki veljajo avtorske pravice skladno z zakonom. Kakršnokoli razmnoževanje, shranjevanje, razpečevanje ali obdelovanje teh vsebin in prispevkov je možno le s pismenim privoljenjem vsakokratnega avtorja oz. oblikovalca.

Presnemanje (downloading) in kopiranje javno dostopnih strani je dovoljeno le za zasebno, ne-komercialno rabo. 
Presnemanje (downloading) in kopiranje ne-javnih strani je dovoljeno le polnopravnim članom in članicam klubov Emeskai mreže, to je imetnikom veljavnih ITC.

Za vsebine, ki niso delo imetnika oz. upravljalca spletne strani in socialnih omrežih veljajo avtorske pravice njihovih ustvarjalcev. Posebej še, kadar so kot take označene.

V kolikor opazite možnost kršenja avtorskih pravic, se priporočamo za ustrezno napotilo. Če se izkaže, da gre dejansko za kršitev zakona, bomo zadevne vsebine takoj odstranili. Kontaktirate nas lahko na ukk@mska.net.

8.     VAŠE PRAVICE

Če želite pridobiti podatke o obdelavah vaših osebnih podatkov, jih lahko zahtevate z uresničitvijo pravice do dostopa. Poleg tega imate tudi pravico do popravka (v primeru, da podatki niso točni), pravice do izbrisa osebnih podatkov (če ne obstaja pravna podlaga za njihovo obdelavo) in pravico do prenosljivosti (kadar želite prenesti svoje osebne podatke k drugemu upravljavcu).

V zvezi s temi zahtevami in z vsemi drugimi vprašanji v povezavi z varstvomvaših osebnih podatkov se lahko obrnete na elektronski naslov: ukk@mska.net.

9. KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE

Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to predpisano oziroma dovoljeno ter potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelav, če ne obstaja druga pravna podlaga ali če je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, izbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

10. PIŠKOTKI

10.1. Kaj so piškotki
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš računalnik ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani mska.net skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogočajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na straniter zbirajo informacije o uporabi naše spletne strani.

Piškotki sami po sebi ne omogočajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoče ugotoviti kdo konkretno ste.

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku.

10.2. Nujni piškotki
Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke sodijo tisti, ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

10.4. Analitični piškoti
So piškotki, katerih upravljavec je klub in jih neposredno namešča naša spletna stran.. Podatki, ki se zbirajo prek teh piškotkov, so lahko na voljo tudi ponudniku storitve, prek katerega izvajamo merjenje obiska in uporabe naše spletne strani.

10.5. Piškotki tretjih oseb
Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot na primer Facebook in Google. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezani z njihovimdružbenim omrežjemin platformoter omogočajo sledenje vaši uporabi njihovih storitev.

10.6. Piškotki, ki jih trenutno uporabljamo na spletni strain mska.net

Ime piškotka Čas shranjevanja Ponudnik Namen obdelave
_ga 2 leti Google Analytics Statistika obiska
_gid 24 ur Google Analytics Statistika obiska

11. SPREMEMBE IN DOPOLNITVE POLITIKE VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Klub si pridružuje pravico do sprememb ali dopolnitev politike varovanja osebnih podatkov. Trenutno veljavna Politika varovanja osebnih podatkov je objavljena na spletni stranikluba mska.net.

Politika varovanja osebnih podatkov se uporablja od 25. maja 2018 dalje v skladu z veljavnimi zakonskimi določili.